Digiturk özel bir basın açıklaması yaptı!

digiturk ozel bir basin aciklamasi yapti emJhqeSf

Muhteşem Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve 1’inci Lig Futbol Kulüpleri Birliği Derneği’nin yapmış olduğu açıklamalardan sonra Digiturk’ten özel bir açıklama geldi. Açıklamada; “Digiturk olarak, Muhteşem Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve 1’inci Lig Futbol Kulüpleri Birliği Derneği tarafından yapılan açıklamayı büyük şaşkınlıkla karşıladık.

Öncelikle şunu net bir biçimde tabir etmek isteriz ki naklen yayın lisans haklarının tarafı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’dur. TFF, Digiturk tarafından yapılan ödemeleri alır ve kulüplere dağıtır. Buna nazaran Digiturk, 2020 – 2021 döneminde bugüne kadar oynanmış tüm müsabakalara ait naklen yayın lisans bedelini TFF’ye tam olarak ödemiştir. Öte yandan Digiturk, dünya çapında birçok yayıncının KOVID-19 salgını nedeniyle yapmayı reddettiği 2019 – 2020 dönemi naklen yayın lisans ödemesini, rastgele bir kesinti uygulamadan tam olarak yapmıştır. Ayrıyeten Digiturk ve TFF, karşılıklı mutabakat çerçevesinde, pandeminin yarattığı zorlukların üstesinden birlikte gelebilmek için, mevcut dönemin geri kalanına yönelik bir ödeme planı üzerinde çalışmaya devam etmektedir.

Türk futbolunun gelmiş geçmiş en büyük yatırımcısı olan Digiturk’e karşı Üstün Lig ve 1’inci Lig kulüplerinin bu davranışını dayanaksız ve haksız buluyoruz. Türk Futbolu’nun kıymetini ve markasını olumsuz etkileyeceği aşikâr olan bu tıp hareketler en başta kulüplere ziyan verecektir. Buna karşın, Türk futbol sanayisinin paydaşlarıyla birlikte, ülke futbolunu yurt içi ve yurt dışında geliştirmek ve tanıtmak için tüm yeterli niyetimizle çalışmaya devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.” tabirleri yer aldı.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)